Imam Mahadi Akan Tiba Pada Tahun 2015 ?

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSXp4xmoU-1HeZHeQMf0HKODq1p6JHZUYFpdi8z8PGTSyGaoPbwGA

Oktober 2015 Imam Mahdi Akan Datang merupakan sebuah buku karya Jaber Bolushi yang sudah lama saya baca.

Buku ini membongkar rahsia angka di dalam Al –Qur’an dengan sebuah rumus hitungan angka peninggalan tradisi Arab kuno yang disebut al-Jumal al-Taglidi dan al-jumal al-saghir.

Dengan petunjuk angka yang didapat, kita bisa mengetahui tahun
terjadinya sebuah peristiwa besar di masa depan termasuk petunjuk tentang tahun kedatangan Imam Mahdi.

Oktober 2015 Imam Mahdi Akan Datang ditulis dengan gaya ulas ringan dan mengalir, buku ini menyajikan untuk kesekian kalinya tegangan antara sains dan agama, yang masih memungkinkan adanya titik temu dalam belantara kemisteriusan Tuhan.

Sang penulis yang memiliki silsilah keturunan Nabi (habib) mampu meletakkan ramalan kedatangan Imam Mahdi dalam argumentasi yang proporsional.

Selain meluruskan akidah, buku ini kaya data menarik dalam sejarah, sains, dan peramalan.

Sebuah ramalan paling mengguncang dunia Abad ini oleh Jaber Bolushi.

Saya akan menyampaikan beberapa isi dari buku "Oktober 2015 Imam Mahdi Akan Datang" dari penulis Jaber Bolushi.

Saya akui sekarang kita sudah berada di akhir zaman dimana tanda-tanda dekatnya kiamat sudah tejadi sekitar 95% jadi tanda-tanda yang belum muncul tinggal 5% saja.

Dengan menggunakan rumus diatas, penulis buku ini mengungkap beberapa peristiwa besar yang akan terjadi di dunia ini, dalam beberapa tahun pndatang.

Ringkasan yang akan berlaku :

Mac 2014 -  Dimulainya Perang Dunia ke 3

21 Mac – 9 Mei 2014 - Terjadi perubahan cuaca yang amat radikal akibat asteroid yang mendekat atau mungkin menghentam Bumi.
Terjadi hujan yang sangat lebat selama 50 hari tersebut, menyebabkan rosaknya hampir keseluruhan pertanian dan tumbuhan di Bumi. 
Bencana tersebut adalah bencana terbesar yang pernah terjadi semenjak Adam as turun ke Bumi.

Bulan-bulan awal 2015Amerika Syarikat menguasai Sudan , lalu memasuki Mesir namun gagal menakluknya.

April 2015 - Munculnya Sufyani sebagai pemimpin kejam di Damaskus, Syria.

23 Ramadhan 2015 - Seruan yang datang dari langit yang
menandakan Imam Mahdi akan datang dan menyuruh manusia untuk mengikuti ajaran Islam. 

Seruan itu datang ke seluruh tempat di dunia dalam bahasa masing-masing dan dapat difahami oleh seluruh manusia.

Oktober 2015 - Asteroid kecil yang menghentam  Missisipi di Amerika Syarikat , menyebabkan kekacauan besar di Amerika Syarikat .

23 Oktober 2015  - Imam Mahadi muncul di Mekkah.

24 Oktober 2015 - Imam Mahadi dibai’at di Ka’bah.

November 2015 - Pasukan Sufyani bergerak menuju Kuffah dan menimbulkan kekacauan besar disana, namun kemudian dapat ditumpas. 
Sedangkan itu pasukan yang lain bergerak menuju Madinah dan menghancurkan kota tersebut termasuk Masjid Nabawi. 
Pasukan tersebut ingin membunuh Imam Mahadi di Mekkah, namun ditumpas oleh pasukan malaikat.

Disember 2015 - Januari 2016 - Pasukan Imam Mahadi bergerak menuju Kuffah dan mendirikan pusat pemerintahan disana.

Februari 2016 - Asteroid kedua yang meghentam pantai barat Amerika Syarikat Amerika Syarikat semakin menuju jurang kehancuran.

11 September 2018 - Nabi Isa as datang dari langit untuk membantu Imam Mahadi dalam misi Islam.

1 Februari 2019 - Amerika Syarikat hancur.

Februari 2019  Israel menghancurkan Masjidil Aqsha.

2019 – 2021 - Kaum Yahudi dari seluruh dunia berbondong-bondong ke Israel. Terjadi eksodus besar-besaran pada masa ini.

7 Ogos 2022 - Imam Mahadi merebut Jerusalem, Israel pun hancur.

Tarkh ini bertepatan dengan Tish B’Av , hari besar dalam Yahudi yang merupakan hari kehancuran Haikal I Solomon oleh Raja Nebuchadnezzar dan kehancuran II Haikal Solomon oleh Raja Titus.

Perlu diketahu bahwa buku ini diterbitkan tahun 2006 dan beberapa ramalannya di tahun 2007-2013 sudah terbukti terjadi.

Anda tidak percaya?

Semua orang memiliki pendapatnya masing-masing. Wallahua’lam

Sumber : Oktober 2015 Imam Mahdi Akan Datang , Jaber Bolushi



Komen saya

Baca boleh , percaya jangan sama sekali kerana ramalan sebegini saban tahun dikeluarkan.

Preview diatas ialah dari sebuah buku Indonesia yang diambil dari seorang penulis arab .

Signifikannya, ada banyak persamaan ramalan diatas dengan satu lagi ramalan dalam entri lebih awal saya sebelum ini iaitu di :
Ramalan Tahun 2014

Anda boleh baca entri  terdahulu itu , dan bandingkan pula ramalan didalam entri ini , mungkin juga anda akan kagum tentang persamaan dan kebetulannya .

Adakah ia benar-benar akan berlaku ?

Wallahu alam dan hanya Allah dan masa sahaja , akan menentukannya .


92 ulasan:

  1. Jika sesiapa yang berminat dengan buku ini , boleh email saya atau reply email anda disini untuk saya bagi download linknya

    Pada yang dapat tolong jangan share secara public buku ni ye , tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Minta linknya.makasih.jojo.anggi88@gmail.com

      Padam
    2. Boleh share link terima kasih...

      Padam
    3. Boleh share link tersebut terima kasih usahamajuagency1980@gmail.com

      Padam
    4. Share link kat saya..
      Shawalmokhtar92@gmail.com

      Padam
    5. Linkkan di email ini. manlaksa17@yahoo.com

      Padam
  2. Boleh Tuan share link tersbt. fzalf1@gmail.com. Terima kasih.

    BalasPadam
  3. boleh cek email saudara faizal , saya dah hantar ebook , terima kasih kerana berminat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Email kan kepada sya link tuan muhdshairazi@gmail.com

      Padam
  4. share link bro.
    agus_utomo_hadi@yahoo.co.id

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. Assalmmu'alaiqum... boleh di share ke email : syevann@gmail.com

      Padam
  6. share link emma.zulkifli@gmail.com

    BalasPadam
  7. ebook telah dihantar kepada emma.zulkifli@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh email link kesaya?
      Infansulistyo@yahoo.com
      Thx

      Padam
  8. Gan Share Link.....
    osefalfan.f@gmail.com

    Arigatou Gozaimasu XD

    BalasPadam
  9. Boleh link kesaya?
    Infansulistyo@yahoo.com
    Thx

    BalasPadam
    Balasan
    1. INFAN TARIONO , saya dah email ebooknya ke ? saya pun dah lupa..kalau belum , beritahu, sy emailkan

      Padam
  10. Im from Singapore. We can believe but cannot predict when these things gonna happen. Anyways, mana part Dajjal?
    Hmmmm. . . .

    BalasPadam
    Balasan
    1. TOKYO TSERAIDO : kena baca whole content untuk tahu cerita ni

      Padam
  11. TOKYO TSERAIDO dan OSEF ALFAN FADHIL , telah diemail OM...

    BalasPadam
  12. kirimin dong min ke Kingdom.anonim@gmail.com atau ke Ahmad_Hanafi99@ovi.com.. Makasih ya sebelumnya :)

    BalasPadam
  13. Kingdom.anonim@gmail.com

    sudah dikirimin ebooknya om

    BalasPadam
  14. EMAILKAN PADA SAYA.. Cikguayie91@gmail.com

    BalasPadam
  15. Mau dong
    Naufalpachilonk22@gmail.com
    Thz admin :)

    BalasPadam
  16. SYEVAN NOER , wasalam..saya dha email book imam mahadi..sori lambat repsons, bizi dgn blog2 yg lain

    BalasPadam
  17. baru saya perasan..byk gak peminat buku imam mahadi ni ye..

    BalasPadam
  18. boleh kirim ke fajarcolzzz@gmail.com

    BalasPadam
  19. fajarcolzzz@gmail.com , sudah dikirimin om

    BalasPadam
  20. mohon share yaa.ke : imuhaimin@yahoo.com terima kasih. .

    BalasPadam
  21. rizkyramadhan045@gmail.com
    tolong bro kirim... thanks

    BalasPadam
  22. anggabendotz@gmail.com tolong dibagi ya... syukran..

    BalasPadam
  23. boleh lah share ke email saya: afriza.natanza@gmail.com

    BalasPadam
  24. afriza Natanza saya dah email ebooknya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam izi kit..boleh email pd sy..tq izi.
      protonsatria15@yahoo.com

      Padam
  25. Assalamu alaikum wr,wb ... Pertama-tama kami mengucapkan terima kasih banyak atas khazanah pengetahuan yang telah diberikan oleh Allah SWT kepada hamba pilihannya untuk membuat tulisan di dalam situs atau blog ini. Dengan hormat dan sangat memohon maaf, kalau kami mengajak dan mengundang saudara untuk mengunjungi situs atau blog kami www.laskarbuniarroadtothe.blogspot.com sekedar untuk berbagi informasi dan pengetahuan. Semoga bermanfaat untuk kita semua. Wassalam

    BalasPadam
  26. protonsatria15@yahoo.com saya dah email bro

    BalasPadam
  27. Boleh bagi linknya a.zeilani@yahoo.com

    BalasPadam
  28. Bro, tolong share linknya ke ragiladisaputro.r.a.s@gmail.com

    Terimakasih

    BalasPadam
  29. Min kirimin jga donk ke aden.dendih@gmail.com

    BalasPadam
  30. ragiladisaputro.r.a.s@gmail.com ....udah dikirimin ebooknya om

    BalasPadam
  31. askum. saudara izi, minta share dgn sy email zafril.85@gmail.com

    BalasPadam
  32. zafril.85@gmail.com...ebooknya dah dihantar bos

    BalasPadam
  33. Assalamulaikum saudare mnta izin shre ya...ini email sya...
    Afiqdaniel786@gmail.com

    BalasPadam
  34. Tolong share link nya sweetlolypop20@yahoo.cm.my

    BalasPadam
  35. om, tolong share dimari om azwarmajidwiniari@yahoo.co.id

    BalasPadam
  36. azwarmajidwiniari@yahoo.co.id dan sweetlolypop20@yahoo.com.my jika serius berminat , sila email saya di : izidut@gmail.com

    sy email kedua2 anda malangnya dapat errror dibawah :


    Mail Delivery Subsystem
    7:14 AM (3 minutes ago)

    to me
    Delivery to the following recipient failed permanently:

    azwarmajidwiniari@yahoo.co.id

    Technical details of permanent failure:
    Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain yahoo.co.id by mx-apac.mail.gm0.yahoodns.net. [106.10.166.54].

    The error that the other server returned was:
    554 delivery error: dd This user doesn't have a yahoo.co.id account (azwarmajidwiniari@yahoo.co.id) [0] - mta1182.mail.sg3.yahoo.com

    BalasPadam
  37. Afiqdaniel786@gmail.com ebook telah dihantar

    BalasPadam
  38. boleh shere ke saya ga?
    terimakasih !
    dee_yap@yahoo.com atau yapdee30@gmail.com

    BalasPadam
  39. jojo.anggi88@gmail.com dan yapdee30@gmail.com sudah dikirimin semua om

    BalasPadam
  40. harap dapat emel pada saya juga

    tahwoon@gmail.com

    terima kasih

    BalasPadam
  41. Yg datang dulu keMekah adalah Pasukan Pemuda Bani Tamim.
    Mereka perintis jalan bagi penyediaan tapak kebangkitan AlMahdi.

    BalasPadam
  42. email kepada saya juga yer.. ikal_el57@yahoo.com . TQ

    BalasPadam
  43. Email kat saya jugak afiqhakimi09@gmail.com..
    tq..

    BalasPadam
  44. furqonabdulharis@gmail.com bagi gan.. Makasih ya

    BalasPadam
  45. bro.. tolong kirim kat saya :: armanshah75@gmail.com terima kasih

    BalasPadam
  46. bisa kirim ke email achsanul.hafizhi@gmail.com ?

    BalasPadam
  47. banyaak yang tak menjadi.hahaha

    BalasPadam
  48. Sori byk2 kepada semua yg request ebook ni sbab saya tak perasan ada ramai yg request ebook ni..Ingat dah tak pedulik , hehe...Sy email pd smuanya mlm ni ye , sabar ye

    BalasPadam
  49. muhdshairazi@gmail.com dan achsanul.hafizhi@gmail.com , sy dah email. tq

    BalasPadam
  50. sori mana yg request tp tak dpt , email sy direct di : izidut@gmail.com

    sy tk tau mana yg dh sy hantar atau ada yg belum sy hantar lagi

    BalasPadam
  51. Bayangkan dua pelajar ISLAM dan yahudi sdg berinteraksi .
    .
    Yahudi: Kami menang .
    .
    ISLAM: Mengapa kamu begitu yakin ?
    .
    Yahudi: Kerana banyak orang menggunakan wechat untuk hal-hal yang membuat Nabi Muhammad sedih dan ALLAH murka dan menyenangkan penganutku .
    .
    ISLAM: Kamu mungkin memiliki cara ini untuk memesongkan penganut Islam tapi kami mempunyai penganut yang mempercayai kekuasaan ALLAH, mereka menggunakan wechat sebagai cara untuk mengagungkan ALLAH dan berkomunikasi di antara kami tanpa menyenangkan kamu atau menyedihkan Junjungan kami apatah lagi kemurkaan ALLAH .
    .
    Yahudi: Apa bukti kamu?
    .
    ISLAM: Sangat mudah, penganut2 Islam akan mengirim pesan ini ke semua pengguna wechat . "Kemuliaan bagi Allah !"
    .
    Yahudi: Saya x ragu itu ! Mereka akan membaca dan mengabaikan .
    .
    ISLAM: Penganut2 Islam tidak mengabaikannya , kami sekali lagi akan mempermalukan kamu dan menunjukkan kepada iblis , bahawa wechat bukan untuk menyenangkan kamu . Tapi alat komunikasi umat Islam ! Untuk mengagungkan ALLAH dan berinteraksi tanpa mengabaikan ALLAH !
    .
    Yahudi: Saya menerima tentangan ini !
    .
    #Allahu Akbar . Sebarkan Seikhlas Mungkin

    BalasPadam
  52. Kirimin juga ya min : rizalfadly08@gmail.com
    Terima kasih min

    BalasPadam
  53. Kirimin saya juga ya min : rizalfadly08@gmail.com
    Terima kasih min

    BalasPadam
  54. usahamajuagency1980@gmail.com dah diemail, tq

    BalasPadam
  55. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  56. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  57. ieda_asnida@yahoo.com dan rizalfadly08@gmail.com , sila cek email, tq

    BalasPadam
  58. Mohon sent email bro , ilikastudio@yahoo.com. Terima kasih sblmnya.

    BalasPadam
  59. ilikastudio@yahoo.com , sila cek email

    BalasPadam
  60. Segala puji2an hanya bagi Allah, Maha Suci Allah Tuhan yang mentadbir sekelian alam..
    Salam, semuga semua org Islam dirahmati Allah, insyaAllah,

    Allah melarang bertanya berkenaan ruh, kerana ruh adalah semata-mata urusan Allah.
    NabiSAW melarang berfikir tentang zat Allah dan diizinkan berfikir tentang makhluk dan kejadian-kejadian yang Allah ciptakan..

    Al Mahdi akan muncul pada tahun 2041, insyaAllah. Tuan tunggu, saya tunggu dan kita semua tunggu. Semua bersiapsiagalah untuk berjihad antara tahun 2040 hingga ke tahun 2070. Tahun yg tersangat2 genting adalah tahun 2050, kerana Dajjal sudah keluar. Pelajarilah, fahamilah dan dalamilah ilmu menangkis Dajjal. Pesan2 NabiSAW, adalah :-

    1) Berdoa mohon Allah selamatkan dan lindungi kita dari fitnah Dajjal
    2) Sedaya upaya untuk selamatkan akidah diri, keluarga dan umat Islam.
    3) Amalkan Surah Al Kahfi Ayat 1-10 dan/atau Ayat 101-110.
    4) Larikan diri dan elakkan diri serta jangan bersemuka dengan Dajjal
    5) Jika ditakdirkan bertemu, teguhkan iman, tabahkan hati untuk berdebat.
    6) Semai dlm hati, dgn keyakinan Allah pasti menolong orang-orang Islam.

    Janji-janji Allah adalah benar belaka dan Allah tidak memungkiri segala janji-janjiNya
    Bersamalah kita menolong agama Islam, semoga Allah dan RasulNya meredhai kita.

    Dunia ini sudah terlalu hampir penghujungnya, Nabi IsaAS membunuh Dajjal, Allah lepaskan Yajuj Majuj lalu dikirim ulat untuk membunuhnya, Mahdi wafat, IsaAS wafat, Allah akan mengangkat Islam balik ke langit, disusuli kiriman asap merah mematikan sekelian umat Islam dan akhirnya kiamat berlaku ke atas manusia Luka' bin Luka'

    Segala perkara yang akan berlaku ini, adalah janji-janji Allah.

    Semoga Allah menghidupkan kita sebagai org Islam, mematikan kita sebagai org Islam dan sentiasa memberikan petunjuk hidayahNya kepada sekelian org Islam, insyaAllah.
    Wallahhua'alam.

    BalasPadam
  61. Mau baca,,, Boleh share ke indra.sausalito@gmail.com
    Thanks

    BalasPadam
  62. indra.sausalito@gmail.com dan manik235@live.com..sudah dikirimin om

    BalasPadam
  63. achsanul.hafizhi@gmail.com sudah kirimin juga om

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya berminat membaca, berharap anda bs share link nya ke alamat email saya iiskurniati55@yahoo.com

      Padam
  64. Salam, saudara.. Mohon dikirimkan salinan e-book trsebut kpd saya via e-mail : sy.esfahan@gmail.com

    Terima kasih..

    BalasPadam
  65. SYIAH END-TIME PROPHECY.... Awal tahun 2015 Raja Abdullah Wahabbi telah mati. Mengikut ramalan Puak Syiah kapan matinya Raja Abdullah penguasa Mekah dan Madinah, itu satu petanda Imam Mahdi Syiah sudah dekat kemunculannya. Sejarah Imam Mahdi Syiah itu dia telah mati dibunuh semasa zaman kanak2nya. Utk elak balas dendem dan berlaku perang tumpah darah berlarutan, lantas diomong2kan dia telah hilang hingga ghoib dlm sebuah gua diWilayah Qom. Dia diyakini oleh majoriti Puak Syiah akan bangkit sebagei Imam Mahdi AlMuntazar. Kesah keberadaan Imam Mahdi Syiah itu hanya satu mitos rekaan ilusi Puak Syiah, yg sangat taksub kepada Doktrin Imam 12 Syiah itu.

    Apakah bener Imam Mahdi Syiah itu akan bangkit ditahun 2015 ini? Jawabannya terpulanglah kepada pertimbangan akal kalian yg waras. Namun perlu diingat jangan lagi berpaut pada dahan yg rapoh. Jangan lagi maseh ada yg bergantong kepada orang yg telah mati. Carilah dia Imam Mahdi Sejati yg hidup yg datangkan oleh Allah Rabbul Izzati daripada Yg Maha Hidup. Kebangkitan Imam Mahdi Sejati itu dijangka akan bermula pada tahun 2015 ini, klu2nya seperti tersirat dlm satu Surah AlQuran. Selamat mencari... Allah AlHakimu sengaja sembunyikan kapankah berlakunya itu Kiamat, supaya setiap sesaorang itu akan dibalasi dgn apa kerjaannya semasa hidup dibumi Allah ini. Zaman gemilang keperkasaan Zulqarnaen bakal recycle berulang semula, tetapi dibawah Kekhalifahan Imam Mahdi Sejati. .....Wallahu'alem.....

    BalasPadam
  66. Boleh share link kat sy..
    Shawalmokhtar92@gmail.com

    BalasPadam
  67. kalau ada yg terlepas pandang dan sangat berminat dengan ebook ini , sila email saya di: smatbis@gmail.com

    BalasPadam
  68. Artikel yang sangat bermanfaat sekali, semoga artikel ini juga bermanfaat untuk orang yang sudah membaca.

    .

    BalasPadam