7 Perkara Yang Boleh Buat Korang Sakit Kepala Menjelang Aidilfitiri


Pejam celik, pejam celik sekejap je rasanya kita berpuasa kan? Sedih nak tinggalkan bulan ramadan yang mulia ni, insyaaallah tahun depan ramadan akan kembali.

Chopp! maksudnya dah nak raya la kan? Alamak banyak benda nak kene fikir ni persiapan itu ini, kuih itu ini dan macam-macam lagi la. Sempat tak rasanya nak settlekan semua ni.

Arghh! stress pulak nak fikir. Korang rasa mana yang korang tak nak pening kepala menjelang raya tahun ni? Kami harap korang bertenang yer. Baca elok-elok sebab kami kongsi jalan penyelesian buat kita semua kalau tak nak pening-pening.



Selanjutnya ...

[VIDEO] Astro Raya 2016: Kisah Benar Zika - Masa Anugerah Paling Bermakna


Iklan Aidilfitri Astro Berikan Masa - Kisah Benar Zika - Masa. Anugerah paling bermakna



Selanjutnya ...

EKSKLUSIF: Astro Raya Plush Toy Pat, Mang & Las Comel Istimewa Hanya Untuk Raya 2016 Ini!


Raya nak dekat dah, jangan lepaskan peluang jimat sehingga 33% untuk barangan eksklusif Raya ini. Dapatkan sekarang sebelum terlambat!

Dapatkan keperluan anda dengan harga mampu milik .

Selanjutnya ...

Makan Free & 3 Lagi Sebab Korang Wajib Tonton Live Screening 100PLUS Dahagakan Bola Ngan Kami!


Orang Malaysia dengan makanan memang tidak dapat dipisahkan. Tengah kerja boleh makan, tengah driving boleh makan. Inikan pula masa tengok perlawanan bola sepak paling dinanti-nantikan. Confirmlah kena ada makanan!

So, kami menyediakan makanan percuma kepada insan-insan terpilih untuk tonton 7 live screenings 100 PLUS Dahagakan Bola iaitu di:

Semi Final Pertama (6 Julai, 12am ke atas)
Lokasi 1 : Asia Cafe, Subang
Lokasi 2: Ming Tien, Taman Megah

Semi Final Kedua (7 Julai, 12am ke atas)

Lokasi 1 : Asia Cafe, Subang
Lokasi 2: Ming Tien, Taman Megah

Perlawanan Akhir (10 Julai, 12am ke atas)
Lokasi 1 : 118 KK Food Court, Taynton
Lokasi 2: 118 KK Food Court, Old Klang Road
Lokasi 3: The H, Hartamas



Selanjutnya ...

Korang Lebih Kepada Orc Ke Manusia? Confirm Banyak Orc Ni..


Kaki gamers yang main ‘World of Warcraft’ siang malam pagi petang sudah semestinya tak sabar menantikan filem ‘Warcraft: The Beginning‘ yang akan mula ditayangkan pada 9 Jun nanti kan?

Well, sebelum tu, jom kita suka-suka main kuiz ni untuk tengok sama ada korang ni adalah 100% manusia ataupun ada juga genetik makhluk Orc dalam diri korang tu? Admin? Eh, mestilah manusia yang kacak dan hebat..Hehe.



Selanjutnya ...

3 Ibu 'Super' Ini Kongsikan Bagaimana Mereka Terus Mengejar Impian


Bukan mudah untuk imbangi hidup berkeluarga dan berniaga. Ada yang merasakan seperti terlalu sukar untuk menguruskan dua perkara berbeza pada satu masa yang sama.

Realiti kehidupan sememangnya penuh dengan cabaran dan rintangan. Namun begitu, tak semuanya sukar untuk ditempuh. Dan walaupun kadang-kadang masalah yang dihadapi tampak begitu besar, dengan usaha yang gigih, pasti akan jumpa kepada jalan penyelesaian yang dicari-cari selama ini.



Selanjutnya ...

Buffet Dengan 400 Menu Ni Bakal Buat Korang Menyesal Kalau Tak Cuba Sebab…


Mencari lokasi tempat makan yang baru? Bila ditanya pasal tempat makan je, mesti korang dah pening kepala sebab tak tahu tekak tu nak makan apa kan?

Sama juga macam kami ni, bila keluar soalan nak makan mana? Mesti ada je yang susah nak buat keputusan. Alih-alih makan dekat tempat yang sama juga.

Ha jangan risau sebab kami nak kongsikan lokasi tempat makan yang menyediakan 400 rasa yang korang boleh pilih sampai rambang mata.

Yang paling best penggemar sambal dekat luar sana tu, tempat ni ada 25 jenis sambal untuk korang makan. Ha gempak kan! Dekat mana meh ushar sikit…



Selanjutnya ...

7 Aktiviti Yang Luar Biasa Peminat Tegar Bola Lakukan Dalam Bulan Puasa…


Bulan puasa sudah pun menjelang dan semestinya korang pun tahu akan ada pengurangan aktiviti di siang hari kan? Maklum sajalah tenaga yang kita ada cukup sehingga waktu berbuka. Tapi ada je yang lebih bertenaga di bulan yang mulia ni dan ada yang sebaliknya.

Kalau sebelum ni kami pernah kongsikan dengan korang semua pasal apa yang peminat tegar bola sepak lakukan pada hari perlawanan, kali ni kami nak kongsikan bersama korang semua macam mana mereka ni menyambut puasa.

Artikel berkaitan : 8 Perkara Peminat Tegar Bola Sepak Lakukan Pada Hari Perlawanan

Dari sumber yang kami terima, ramai yang mengatakan peminat tegar ni bulan puasa pun ada buat aktiviti. Ha apa je yang diorang ni buat sepanjang bulan ramadan ni? Nak tau, meh ushar sini.




Selanjutnya ...

Karaoke Bersama Amyra Rosli, Skydive Dengan Saharul Ridzwan! Wah, Korang Nak jugak Ke?


Siapa peminat tegar Amyra Rosli dan Saharul Ridzwan mesti jeles gila bila tengok selebriti kesayangan korang ni berseronok sakan dengan beberapa peminat terpilih kan?

Well, bukan setakat lepak kosong je tau, siap dapat berkaraoke dengan Amyra Rosli dan lagi bertuah ada yang dapat cuba aktiviti lasak iaitu ber’skydiving‘ dengan Saharul Ridzwan di Langkawi lagi. Jom usha sikit siapa peminat-peminat bertuah tu!



Selanjutnya ...

Kisah Din Minta Maaf Dalam Iklan Raya TNB Ni Sumpah Kelakar Tapi… #LepasTu


Ramadan yang mulia kini sudah hampir menutup tirainya, dan kita sebagai orang muslim semestinya sedih akan meninggalkan bulan yang penuh barakah ni.

Korang rasa la kan bulan ramadan kali ni tercapai tak matlamat yang kita nak target waktu awal-awal nak masuk bulan puasa ni? Kalau berjaya alhamdulillah dan teruskan konsisten tau.

Buat yang rasa-rasa tak tercapai target tu maka muhasabah la diri kita dan tanya dalam diri sampai bila? Masih adakah kesempatan bertemu bulan ramadan yang akan datang?

Okay sementara nak muhasabah diri tu apa kata korang ikuti kisah seorang budak lelaki bernama Din ni minta maaf pada bapanya dan korang mesti tak percaya apa yang dia buat dan#LepasTu…



Selanjutnya ...

6 Perkara Mudah Yang Korang Patut Start Buat Di Bulan Ramadhan Ni


Bulan Ramadhan adalah untuk kita semua menahan diri dari lapar dan dahaga. Masa yang selalu ditunggu oleh semua umat Islam akhirnya akan berkunjung tiba tak lama lagi. Korangexcited tak?

Tapi sebelum tu, admin nasihatkan korang jom ler kita bersihkan hati untuk sambut bulan yang suci ni. Baru la dapat berkat. Amin..

Admin nak share beberapa tips yang boleh korang semua praktikkan untuk menjadikan hari-hari anda lebih produktif dan juga practice diri untuk jadi yang lebih baik dari yang sebelum ni. Ha, gitu..




Selanjutnya ...

Anda Masih Ingat Tak Macam Mana Meriahnya Hari Raya Masa Kecil-Kecil Dulu?


Hari Raya kanak-kanak zaman dulu memang berbeza dan ternyata lebih menyeronokkan! Di sini kami senaraikan 8 nostalgia Hari Raya yang semakin lama semakin pupus.

Dulu mana ada handphone. Kalau nak wish Hari Raya kat kawan-kawan memang kena pakai kad raya sahaja. Bila kat sekolah, masing-masing bertukar-tukar alamat rumah semata-mata nak kumpul kad raya. Siap ada yang berlawan siapa dapat kad raya paling banyak.

Proses nak membeli kad raya tu pun seronok. Macam-macam design ada untuk kita pilih. Ada yang kartun, ada yang bunga-bunga, ada yang warna-warni, sampai rambang mata dan tak tahu nak pilih yang mana satu. Bila dah beli kad raya, pergi beli setem pula, lepas tu rasa excited sangat masa nak pos.

Parasaan paling priceless bila kawan beritahu kad kita dah sampai. Yahoo seronoknya!



Selanjutnya ...

Raya Dulu, Raya Sekarang. Ini Adalah 6 Perbezaan Paling Ketara!


Ish.. Macam tak percaya pula tak lama lagi kita nak menyambut Hari Raya Aidilfitri dah kan? Rasanya baru je makan ketupat, lemang, rendang tahun lepas. Dah nak raya balik…

Tapi, korang perasan tak yang raya zaman sekarang ni dah kurang meriahnya berbanding dulu-dulu. Sebab faktor usia yang dah meningkat ke yang membuatkan suasana perayaan tu dah kurang umph? Well, kami dah temui 6 perbezaan paling ketara antara raya dulu dan raya sekarang.



Selanjutnya ...

6 Sebab Korang Wajib Datang Ke Lokasi Super Cool Ini Menjelang Raya…Serba Lengkap!


Korang dah buat shopping raya ke untuk tahun 2016? Ada yang dah buat persiapan awal sebulan dan ada yang nak shopping last minute sebab nak kejar sale.

Pusat membeli belah sudah semestinya menjadi tumpuan utama bagi membeli keperluan berhari raya kan? so dari hujung rambut sampai hujung kaki itu kalau boleh dapatkan dekat satu tempat je memang jimat masa. Shopping sekali je.

Tahun ni kami nak cadangkan korang pergi ke satu tempat ni tanpa perlu risau sebab semua ada dekat situ.



Selanjutnya ...

6 Perkara Yang Patut Korang Buat Di Bazar Sepanjang Ramadan Ni!


Bulan ramadan sememangnya dinanti oleh semua khususnya umat Islam. Ye la bukan saja orang Isalam je yang berpuasa, ada juga mereka yang bukan Islam turut sama berpuasa dan merasai nikmat berpuasa.

Okay bila tibanya ramadan, Malaysia sangat sinonim dengan bazar ramadan kan? So kalau korang pergi bazar apa yang dicari selain murtabak, kuih pelita, roti john dan sebagainya? Nak cari apa pun yang penting kena berhemah ye.

Kami sebenarnya nak berpesan dan kongsikan satu KEJUTAN buat korang di bulan ramadan ni… Baca sampai habis kalau tak korang terlepas peluang untuk….



Selanjutnya ...

Nak Tahu Korang Sebenarnya Musuh Atau BFF Tarzan? Klik Sini!


Macam yang korang semua tahu, Tarzan real-life action akan keluar tak lama lagi! Excitedtak? Tarzan yang dilakonkan oleh (SkarsgÄrd) telah menghilangkan diri selama beberapa tahun dan cuba untuk hidup secara normal di England dengan isteri kesayangannya, Jane (Robbie)

Kini, Tarzan telah dipanggil untuk ke Congo bagi menyelesaikan satu misi khas. Persoalannya, adakah Tarzan berjaya atau tewas dalam tangan musuh?

Jadi, sebelum korang tengok movie ni, apa kata korang jawab dulu kuiz ni sama ada korang boleh jadi BFF tarzan atau sebenarnya adalah musuh tarzan.



Selanjutnya ...

Hadiah Comel Yang Confirm Semua Penggemar Kucing Teringinkan Untuk Diri Sendiri


Penggemar kucing, ketahui cara untuk menebus cenderamata eksklusif ini daripada Whiskas. Dapatkan sekarang sebelum 31 Julai 2016!

>>> BERITA PENUH


Selanjutnya ...

8 Tips 'Simple' Bersahur Untuk Terus Kenyang Dan Bertenaga Sampai Maghrib


Sahur itu adalah sunnah. Sekalipun ia tidak diwajibkan, namun amat-amat digalakkan.

Apabila bercerita mengenai bulan Ramadan, semestinya kita akan melalui dua waktu yang sangat sinonim iaitu waktu berbuka dan waktu bersahur

Entah kenapa apabila tiba saja bulan Ramadan, nafsu pun mula membuak-buak nak cuba pelbagai jenis hidangan sewaktu berbuka.Tapi bagaimana pula untuk sahur?

Harus diingatkan, sahur itu bukan saja penting, malah di dalam bersahur tu ada keberkatannya. Pemilihan makanan dan cara anda bersahur inilah akan menentukan tahap kecergasan anda sepanjang hari.



Selanjutnya ...

7 Extreme Tips Memikat Suami Paling Win Di Abad Ini… Confirm Melekat!


Tips untuk memikat suami ni sebenarnya benda paling senang untuk all wifey kt luar sana yang baru mendirikan rumahtangga aka newlyweds mahupun yang dah lama kahwin.

Admin akan kongsikan serba sedikit tips untuk dipraktikan untuk hubby bertambah in lovedengan korang. Gitu!



Selanjutnya ...

5 Perkara Yang Bakal Memusnahkan Mood Raya Korang Selagi Tak Settle!


Raya dah nak dekat ni! Korang semua mesti dah start shopping dan hantar tempahan baju raya kan?

Mesti tak sabar nak balik kampung jumpa yang tersayang. Oh! Tapi.. ada beberapa perkara yang boleh spoil kan mood raya korang semua untuk bergembira di hari raya nanti.

Jom baca antara penyebab-penyebab mood raya korang akan musnah begitu sahaja. Huhu..



Selanjutnya ...

5 Babak Dalam The Conjuring 2 Yang Boleh Buat Korang Demam Panas Sebulan. Berani Tengok?


Shout out to all horror movie lovers!! Ha korang mesti tak sabar giler nak tunggu tayangan cerita The Conjuring 2 ni kan? Selepas 3 tahun menunggu, akhirnya keluar jugak second one. So korang make sure free kan masa korang 9th June 2016 ni, booked tiket awal-awal untuk yang ade Online Banking tu okays!

Apa yang menanti korang dalam The Conjuring 2? Kali ini, The Warrens ke utara London untuk tolong seorang single mom, Peggy, yang membesarkan empat orang anak bersendirian di rumah dibelenggu oleh roh-roh jahat.

Pergh ayat admin pun dah seram….! Alamak lepas tengok cerita ni, I’m pretty sure korang takkan nak duduk rumah sorang or even drive sorang time malam! Especially kaum hawa. Jom tengok sikit sedutan babak-babak seram dalam The Conjuring 2 ni.



Selanjutnya ...

5 Perkara Yang Buat Orang Malaysia Suka Gila Dengan Dwayne ‘Rock’ Johnson. Melting!


Siapa kat sini tak tahu langsung siapa Dwayne Douglas Johnson atau lebih famous dengan gelaran ‘The Rock’ ni? Rasanya daripada generasi mak-mak kita sehinggalah muda remaja mestiat least tahu wajah pelakon Hollywood yang menjadi kegilaan ramai ni.

Jom usha sikit 5 perkara yang buat orang Malaysia jatuh hati dekat ‘The Rock’ ni. Adakah sebab matanya? Ala…macam bak kata pepatah ‘dari mata turun ke hati’ gitu..


Selanjutnya ...

7 Tabiat Luar Biasa Yang Hanya Penggemar Kari Je Tahu..Tak Percaya Cuba Korang Tanya.


Bila bercakap pasal kari, kami nak tau la juga korang ni suka tak makan kari? Kalau boleh nak hari-hari makan kari? Sebab ada member kami ni memang gila kari. Kalau tak dapat sehari mula la mood swing, kesian je tengok dia.

Tapi tulah kan, bila dah memang suka satu benda tu memang susah nak move on. Kami pun sampai takut bila tengok dia makan kari ni, dah macam makan sup soto dibuatnya, kah..Kah..Kah..Kah.

Korang nak tau tak sebenarnya, orang yang suka kari ni ada tabiat yang unik tau. Nak tau? Ni kami nak kongsi, apa yang sebabkan penggemar kari ni unik…

P/S: ni pemerhatian yang dibuat oleh seorang team OHBULAN!, kejap korang pernah makan kari tanpa kuah? Ha kalau belum molek la tau ni.



Selanjutnya ...

Anda Risau Dengan 3 Situasi Ini Semasa Hari Raya? Relax, Kami Ada Penyelesaiannya!


Segala perkara yang perlu korang tahu agar tak perlu risau bila Raya muncul tahun ni...




Selanjutnya ...

Mereka nak bagi korang pakej gambar keluarga bernilai RM2,000 Raya ni. Nak tak?




Langkah 1
Muat naik gambar lama Memori Raya anda sekeluarga di Instagram dan beritahu mengapa anda mahukan gambar keluarga yang baharu.



Selanjutnya ...