Anda Masih Ingat Tak Macam Mana Meriahnya Hari Raya Masa Kecil-Kecil Dulu?


Hari Raya kanak-kanak zaman dulu memang berbeza dan ternyata lebih menyeronokkan! Di sini kami senaraikan 8 nostalgia Hari Raya yang semakin lama semakin pupus.

Dulu mana ada handphone. Kalau nak wish Hari Raya kat kawan-kawan memang kena pakai kad raya sahaja. Bila kat sekolah, masing-masing bertukar-tukar alamat rumah semata-mata nak kumpul kad raya. Siap ada yang berlawan siapa dapat kad raya paling banyak.

Proses nak membeli kad raya tu pun seronok. Macam-macam design ada untuk kita pilih. Ada yang kartun, ada yang bunga-bunga, ada yang warna-warni, sampai rambang mata dan tak tahu nak pilih yang mana satu. Bila dah beli kad raya, pergi beli setem pula, lepas tu rasa excited sangat masa nak pos.

Parasaan paling priceless bila kawan beritahu kad kita dah sampai. Yahoo seronoknya!



Tiada ulasan:

Catat Ulasan